Festes Patronals i Populars de Puçol: del 1 al 9 de Setembre

Del 1 al 9 de Setembre es celebren a la població de Puçol les seues Festes Patronals i Populars en honor a la Mare de Déu al Peu de la Creu. Hi ha molts actes i activitats a realitzar en una setmana on el poble es plena d'alegría, llum, reencontres, música, participació, diversió, devoció... tot un munt d'emocions per a viure. Desde el blog vos convide a vindre i gaudir de les festes.

Aquest any, revisant el llibret del programa, me quedat sorpresa per algunes activitats que s'han proposat. Algunes em pareixen fora de lloc i altres molt interesants. Per una banda dir que les festes formen part del patrimoni de cada població i per aixó tenen que ser consecuents en l'historia, en les arrels i en les costums i tradicions que han pasat de generació en generació al poble, fent una mirada enrere per no oblidar d'on venim i el que ara som. Deuen ser programades amb coheréncia, recuperant, si cal, activitats perdudes que ens identifiquen com a poble.

Tenint en compte açó, em sembla demencial que aquest any, entre les activitats proposades, tingam una entrà Mora i Cristiana. Ben es cert que en época musulmana, Puçol va ser pres pels moros, baix les ordres d'Assalid de Gudal,  i reconquerit per Jaume I, a més així queda reflectit en la Torreta, una torre de vigilancia datada de la mateixa época. Pero crec que deurien haber investigat més, averiguar qué ens van deixar els árabs en eixe temps i qué podem mantenir encara en l'actualitat del seu llegat, i a partir d'obtindre aquestes informacions generar una activitat festiva que done a coneixer eixe pasat árab d'una manera lúdica i entretinguda.

Per altra banda, em vaig sentir be al llegir que el Club Bonsai Puçol ademés de l'exposició que fa tots els anys, ha incorporat tallers per als mes menuts, ademés de tallers-demostració per als grans; també s'ha fet el primer concurs de dolços típics de la població, premiant l'impacte visual, el sabor, el grau d'elaboració, l'originalitat, el diseny, la creació propia; el manteniment de les tradicions que han fet desde l'Associació Cultural del Cavall, com el Tir i Arrosegament, que recuperen any rere any per tal de no oblidar que som un poble que ha viscut sempre de treballar el camp; o la tradicional nit d'Albaes, cant típicament Valencià on es canten als festers i festeres del poble, fent un recorregut per tota la localitat (els canten davant de casa) en col.laboració amb l'escola de música i amb els alumnes de Cant d'Estil.

En definitiva, unes festes amb tradicions, i altres activitats menys tradicionals, que ens faran gaudir d'una setmana diferent plena d'alegria i bon humor.

Mes informació:
http://www.pucol.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario